dimecres, 23 d’abril del 2008

Jo reciclo i tu?

A més de fer manualitats ecològiques per cuidar el medi ambient, també podeu aprendre a reciclar mentre jugueu al'ordinador. Per aquest motiu us recomanem el joc Jo reciclo i tu?, creat pel CEIP Enric Grau Fontserè de Flix. Es tracta d'un conjunt d'activitats sobre el reciclatge per aprendre a tirar cada deixalla al seu contenidor.
El torbareu a la zonaClic a la seguent direcció:
Esperem que us ho paseu molt bé jugant-hi mentre apreneu a cuidar una miqueta més el nostre planeta.

dilluns, 21 d’abril del 2008

Carteres amb còmics

Molts heu demanat més informació sobre les carteres i moneders fets amb paper de còmics. Aquí teniu uns quants enllaços per què feu magnífiques carteres.

Sessió d'Educació Visual i Plàstica (19/04/08)

Els alumnes de la sessió d'Educació Visual i Plàstica dels curs de monitors que es va fer a Tarragona el dissabte van ser molt creatius i van fer manualitats ecològiques molt originals. Aquí en teniu uns quants exemples:


Moneders fets amb tetrabricks


Una postal de Sant Jordi feta amb trossos de cartró i cartolina


Una maraca amb un envàs de cartró petit forat amb papers de colors


Un tanc amb material de rebuig


El joc de la mancala o l'awlué amb una ouera

(Per a més informació sobre la mancala i per saber com es juga, clica sobre aquest enllaç: http://webfacil.tinet.cat/jtc)

Idea original: fer un moneder amb un tetrabrick

Hola a tothom!
Tot seguit us presentem el moneder més ecològic que us pugueu trobar! Només necessiteu un tetrabrick de llet o de suc i ja podeu començar!
MATERIAL
Material necessari per a un moneder bàsic:
- Un tetrabrick (envàs de cartró)
- Tisores
- Grapadora
- Cintes adhesives de colors
- Velcro adhesiu
Material necessari per a un moneder decorat:
-Un tetrabrick (envàs de cartró)
- Tisores
- Grapadora
- Cintes adhesives de colors
- Velcro adhesiu
- Papers de caramels, trossos de revistes i diaris, envoltoris de galetes...
- Pegament
- Folre (ironfix)

MANS A L'OBRA!

Primer pas: Aplana l'envàs de cartró i talla la part inferior de l'envàs.


Segon pas: Talla la part superior de l'envàs desixant-hi un solapa.



Tercer pas: Decora l'envàs amb la cinta dehesiva de colors.





Quart pas: Doblega els costats de l'envàs de cartró cap endins.




Cinquè pas: Doblega'l en dos i grapa'l pel mig.



Sisè pas: Per a què el moneder es pugui ancar, enganxa una tira de velcro a la solapa i l'altra tira a la part oposada.



JA TENS EL MONEDER ENLLESTIT! Porta'l sempre a sobre!

dilluns, 14 d’abril del 2008

Eco·Manualidades: un petit gran descobriment

Estava el divendres passejant-me per la llibreria, mirant llibres d'aquí i d'allà, quan de sobte em va cridar l'atenció el títol d'un llibre de manualitats: Eco·Manualidades.

M'agradaria fer-vos partíceps a tots d'aquest petit gran descobriment, ja que aquest és un llibre extraordinari que tracta del tema que ens ocupa ens aquest blog: les manualitats amb materials de reciclatge.

Eco·Manualidades és un llibre amb infinitat de possibilitats i idees per realitzar manualitats utilitzant materials reciclats. A través de la creació de les manualitats del llibre, els nens i les nenes prendran consciència del valor del reciclatge i de la importància que té que conservem i estimem el nostre planeta.

Animeu-vos a fullejar aquest llibre demanant-lo a la vostra biblioteca i proveu de fer alguna de les manualitats que es proposen: un teatre amb titelles fetes amb mitjons, avions i cotxes reciclats amb cartró, un timbal, un equip d'explorador, un tangram o unes ecombres i fregones molt divertides.

Bibliografia: BAYO, Inés; RIBÓN, Marta. Eco·Manualidades. Barcelona: Erola, 2008.

diumenge, 13 d’abril del 2008

Moneders i carteres molt "animats"

Aquí teniu una altra idea per cuidar el nostre planeta mentre fem una manualitat ecològica i útil!

Teniu còmics vells que ja heu llegit moltíssimes vegades? Voleu portar el vostre heroi de còmic preferit a la butxaca? Us agrada molt el Moratdelo i FIlemón, l'Àsterix ò el 13 Rue del Percebe?

Doncs, feu-vos una divertida cartera amb fulls de còmic forrats d'ironfix. Cusiu-los amb fil d'un color que us agradi fent-ne la composició que vulgueu. Tindreu una divertida cartera que serà l'enveja de tothom!

També podeu fer divertits moneders per guradar-hi les monedes. Animeu-vos i feu moneders originals que deixaran bocabadats als vostres amics!





Punts de llibre reciclats

Hola a tots i totes!
Ara que ve sant Jordi us volem proposar un taller de punts de llibre reciclats i seguiu els passos següents.

1. Agafeu revistes i diaris vells que tingueu per casa i retalleu els dibuixos i fotografies que més us agradin.

2. Enganxeu els dibuixos i fotografies fent una composició ben original a un tros de cartolina.

3. Podeu afegir-hi algun gomet per acabar de decorar la cartolina.

4. Forreu amb ironfix les dues parts de la cartolina i ja teniu un magnífic punt de llibre per regalar el dia de sant Jordi.

Aquí, en teniu alguns exemples. Animeu-vos i feu els vostres punt de llibre ben originals!



dimecres, 2 d’abril del 2008

Capgrossos

Aquí teniu una altra proposta de manualitat per fer amb els nens i les nenes. Es tracta de fer entre tots un capgros, només necessiteu una capsa de cartró una mica gran. Un cop tingueu la capsa, pinteu-la amb temperes com vosaltres vulgueu. Creativitat al poder! Feu dos forats per poder veure-hi i ja teniu un preciós capgros per fer un cercavila.

Com sempre, tot seguit us en presentem un quants exemples.



dimarts, 1 d’abril del 2008

Una maqueta de la teva població molt ecològica

Us voldríem proposar un manualitat molt divertida que, com totes les que proposem en aquest blog, es fa utilitzant materials reutilitzables. És una manualitat col·lectiva en la qual recreeem un poble o una ciutat en miniatura.

Es tracta de fer una maqueta utilitzant tetra-bricks, caixes de cartró, rotllos de paper de wàter i de cuina, retalls de roba, pots d'actimel, pots de iogurt, oures i tots els materials de reciclatge que se us acudeixin.

Podeu fer servir els tetra-bricks i les caixes de cartró per fer les cases, els rotllos de paper de wàter per fer les xemeneis, les oueres per fer teulades... A més a més, també podeu fer servir gomets, temperes, papers de diferents tipus... per deixar la vostra maqueta ben maca. Fins i tot, podeu col·locar ninotets, clicks, figuretes, cotxes de joguina... per a què el vostre poble o ciutat tingui molts més elements.

Animeu-vos a provar-ho amb els nens i les nenes, ja que és una activitat molt divertida que potencia la creativitat i el treball en equip.

Surten uns poblets i unes ciutats preciosos. Aquí us ensenyem uns quants exemples fets pels nens i nenes d'un casal d'estiu.