diumenge, 30 de març del 2008

Bibliografia interessant de l'editorial Parramón

Hola a tothom!
Us proposem tot un seguit de llibres sobre manualitats molt interessants de l'editorial Parramón per a què us divertiu de valent fent les manualitats que us proposen:

  • LLIMÓS, Anna. Materials de reciclatge. Barcelona: Parramón, 1996. Col·lecció Anem a crear.

Aquest és un llibre amb moltes manualitats per a què puguis crear infinitat de manualitats cuidant el medi ambient.

  • LLIMÓS, Anna. Reciclatge. Barcelona: Parramón, 2006. Col·lecció Manualitats en 5 passos.

Aquest llibre de maualitats està dedicat a materials que de segur que es troben en el teu entorn i que et resultaran molt fàcils d'aconseguir. Aprofita diferents materials de rebuig que tinguis a casa per a crear moltíssimes coses: des d'un moneder per a guardar-hi els teus estalvis fins a un titella fet amb un envàs de plàstic o una bonica baldufa per jugar hores i hores.

La col·lecció Manualitats en cinc passos és una col·lecció que proposa en cinc passos realitzar totes les manualitats que proposen a la col·lecció. Amb les tècniques més senzilles i els materials més comuns, descobriràs que es poden fer coses sorprenents.

  • LLIMÓS, Anna. Plàstic. Barcelona: Parramón, 2005. Col·lecció Manualitats en 5 passos.

El plàstic és un material molt freqüent en el nostre dia a dia, que podem trobar tant en forma de làmina o fulla, com en utensilis com bosses, ampolles, plats, etc. Utilitza uns gots de plàstic, per exemple, per a fer un drac xinès de colors, o una pinça per a estendre la roba per a aconseguir un ocell de plàstic. Les possibilitats són infinites: ninots amb embuts, collarets amb trossos de canyes de refresc, pops amb plàstic de bombolles, etc. Recicla utlitzant el plàstic!!!

  • LLIMÓS, Anna. Cartró. Barcelona: Parramón, 2005. Col·lecció Manualitats en 5 passos.

Aquest llibre et dóna la possibilitat de transformar un envàs de fruites en una serp o un tub de paper higiènic en un parapent. També podràs fer una abella de cartró, un bolet amb un tub de paper de cuina, unes flors a partir d'una ouera o un rellotge de polsera amb cartró ondulat, entre altres possibilitats. Recilca utilitzant objectes de rebuig de cartró!!!

  • LLIMÓS, Anna. Paper. Barcelona: Parramón. 2005. Col·lecció Manualitats en 5 passos.

Aquest llibre et permet aprofitar tots els tipus de papers que tinguis al teu abast. Des de fulles de paper de colors o els papers de regal fins a paper de seda, paper pinotxo o serpentines de paper, entre molts d'altres, et serviran per a crear marionetes, bols, cistelles... i fins a una senzill ocellet de papiroflexia. Recicla utilitzant els papers que llançaries a la brossa i crea divertides manualitats!!!

  • MARTÍ, Mónica; SANZ, Isabel. Medi ambient. Barcelona: Parramón, 2003. Col·lecció Manetes artístiques.

Aquest llibre proposa 17 manualitats molt variades que oferixen la possibilitat de treballar les tècniques més habituals i adequades per als nens de 3 a 5 anys. Medi ambient ofereix l'oportunitat de treballar els ecosistemes, el reciclatge i les energies naturals, entre altres conceptes. A més, cada exercici està pensat per a poder anar més enllà del treball plàstic en sí i relacionar-lo amb altres continguts sobre el tema. Els “Consells” i les “Orientacions didàctiques” facilitaran aquesta tasca de relació als educadors. Així mateix, cada exercici compta amb una informació pràctica que serà de gran utilitat en el moment de preparar l'activitat. A més d'un llistat dels materials que es necessitaran, s'exposa el grau de dificultat de l'exercici i es distribueixen els passos per a la seva realització en diferents sessions.

  • MARTÍ, Mònica; SANZ, Isabel. Instruments musicals. Barcelona: Parramón, 2003. Col·lecció Manetes artístiques.

Aquest llibre és de la mateixa col·lecció que l'anterior i també ens proposa 17 manualitats molt variades i ofereixen la possibilitat de treballar les tècniques més habituals i adequades per als nens de 3 a 5 anys. Instruments musicals és una introducció a la música i a les diferents famílies d'instruments. A més a més, cada exercici està pensat per a poder anar més enllà del treball plàstic en sí i relacionar-lo amb altres continguts sobre el tema. Disposa dels amteix recursos quie el libre anterior.


  • DDAA. Crea i recilca. Barcelona: Parramón, 1996. Col·lecció Manualitats divertides.

Aquest llibre ens propsa diverses manualiats relacionades amb el reciclatge de materials ben usuals que tenim a casa i que els llençaríem a la brossa sense pensar la quantitat de coses que es poden fer. Aquest llibre, igual que tots els anteriros, ens doanrà moltíssimes idees.


Si vols veure més llibres d'aquesta editorial per fer moltísismes més manualitats, aquí tens l'enllaç:

http://www.parramon.com/categorias/categoria.aspx?p=+X9fO3Vfa3al5S2Jlj+UNkISglfDGhiQ

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola! Quina alegria m'ha fet veure aquesta entrada! La veritat és que sempre va bé això de poder fer manualitats amb materials reciclats! I més si treballes amb nens!
Moltes gràcies per les referències bibliogràfiques. Em quedo amb "La col·lecció Manualitats en cinc passos". Suposo que "els cinc passos" i l'explicació ha sigut el que m'ha convençut, ja que no sóc gens bo fent manualitats!
Moltes gràcies per crear el blog i per posar entrades tan suggerents com el del "reciclatge de paper"
De mica en mica sembla que ens anem fent a la idea de la importància del reciclatge, però, com tot, és important que t'ho recordin. Així que, per la part que us pertoca, gràcies per ajudar-nos a ser una mica més conscients d'aquesta necessitat! I espero que pròximament hi hagi noves entrades que ens fagin reflexionar! Com dèia el Capità Planeta: "Els petits canvis, són necessaris"
nichi

Dolors ha dit...

Hola Nichi!!!!
Encantades que t'hagi agradat el blog, poc a poc l'anirem confeccionant i ampliant, i esperem que amb l'ajuda de tots i totes puguem fer això que va dir el capità Planeta!!!!
Si vols, pots mirar la nostra web en la que també hi ha manualitats reciclades explicades pas a pas!!!
També està la frase de "Els petits canvis són poderosos"!

Anònim ha dit...

Gràcies novament! sóc mestra de música i no tenia aquest llibre com a recurs, sempre és bo trobar eines per apropar la música a l'infant i més si a més d'educar musicalment estàs educant vers la sostenibilitat. Merci!!!

Borja ha dit...

volia aclarir que lo dels petits canvis son poderosos pertany al capità enciam,i lo dels petits canvis son necessaris..........ha oido campanas y no sabe donde........cuñaaaaaaaaaao.Ara si soc Gonzalo,no Borja,les culpes a mi,mea culpa(y la culpa meó)